Sivut

tiistai 15. syyskuuta 2015

Matkakuumeilua

Syksy on tullut ja sisäinen matkakuumekelloni on alkanut tikittää. Olemme päättäneet toivoa häälahjaksi tavaroiden sijaan pientä sponssia häämatkaamme varten. Avopuolisoni olisi kovin innostunut lähtemään Karibian risteilylle nauttimaan täyshoidosta aktiviteetteja pursuavalla (Suomen Turussa rakennetulla) loistoristeilijällä. Mieheni työkaveri oli vaimonsa kanssa valinnut häämatkaksi kyseisen risteilyn ja olivat ilmeisesti kehuneet kokemuksen maasta taivaaseen. Innostuin itsekin ideasta, kun tajusin että reissu alkaisi parin päivän Floridan reissulla ja sitten risteilyllä pääsisimme vierailemaan useammalla kauniilla saarella. Etenkin vierailu Barbadoksella kiinnostaa minua, koska maailmaa kiertänyt isoäitini jaksaa aina kertoa tarinoita siitä miten se on kaunein ja ihanin paikka jossa hän on koskaan käynyt. Toisaalta, ajatus nopeasta visiitistä tuhansien kanssaristeilijöiden kanssa kuulostaa hieman ankealta. Olisikohan all inclusive-loma yhdessä kohteessa helpompi ja rentouttavampi kokemus?

Olen tutkinut Tjäreborgin risteilytarjontaa ja huomasin ilokseni että tarjonta on todella laaja. Matkoja löytyy erikseen aikuisille, perheille ja bilettäjille. Retkien pituudessa on myös eroja. Matkoja löytyy 5 päivän pikaviisitistä parin viikon luksuslomiin ja risteilyreittejäkin on useampi vaihtoehto. Risteilyn ehdoton plussa on se että ehtii näkemään useita paikkoija ilman hotellista toiseen ravaamista ja turhaa laukkujen pakkaamista ja purkamista. Meille paras tähän mennessä löytämistäni matkoista olisi aikuisille sopiva 12 päivän reissu, jossa ollaan 10 päivää merellä ja pysähdyssaarina olisivat St. Thomas, St. Kitts, Barbados, Dominica sekä St. Martin/St. Maarten. Risteilyn hintaan kuuluu matkat ja majoitukset, osa laivan aktiviteeteista sekä täysihoito ja juomarahat laivalla. Oletan siis että alkoholilliset juomat eivät sisälly pakettiin. Niin kuin arvata saattaa, lähtöajankohta vaikuttaa hintaan todella paljon. Karibialla on kesäkuusta marraskuuhun hurrikaaniaika, joka laskee matkojen hintaa mutta riski matkan peruuntumiseen on olemassa. Joulu ja uusivuosi ovat taas suurta sesonki aikaa, joten hinnat ovat pilvissä. Alkukevät olisi siis kaikista paras aika lähteä reissuun, tosin en haluaisi odottaa niin kauan häämatkaamme.

Barbados (Tjäreborgin nettisivuilta napattu kuva)
Olemme perheeni kanssa matkustelleet aika paljon kun olin lapsi. Kävimme joka vuosi Englannissa ja Ruotsissa ja lisäksi matkustimme usein silloin kun vanhemmillani oli lomaa jonnekin etelään. Lähdin ensimmäisen kerran ilman perhettäni ulkomaille 15 vuotiaana, kun osallistuin EF:n kesäkurssille joka järjestettiin Torquayssa Englannissa. Sen jälkeen olenkin aika taidokkaasti saanut kaiken ylimääräisen rahan uppoamaan erilaisiin reissuihin. Olen oppinut vanhemmilta omatoimimatkailijaksi ja tuntuu hieman vieraalta varata toimiston kautta valmiiksi suunniteltu matkapaketti. Haluaisimme kuitenkin, että häämatka olisi rentouttava ja stressitön matka jonka aikana voisi ladata akkuja häiden aiheuttaman hektisyyden jälkeen. Toisaalta en malta olla ajattelematta mihin kaikkiin seikkailuihin pääsisimme samalla rahalla, jos räätälöisimme lomamme itse.

Haluaisin lähteä jonnekin Euroopan ulkopuolelle, missä on lämmintä ja kauniita maisemia. Olemme jopa harkinneet, että matkan ajankohta siirtyisi loppusyksylle, jolloin Suomessa alkaa olemaan kylmää ja pimeää sen sijaa että lähtisimme matkalle suoraan häiden jälkeen. Valitettavasti hurrikaaniuhkien vuoksi ajankohta voi olla haastava jos päädymme valitsemaan häämatkaksi Karibianristeilyn. Kaikki ystäväni ovat häämatkailleet Euroopassa, joten suosituksia en ole pahemmin kohteista saanut. Siksipä esitänkin kysymyksen: Millaisia kohteita muut häämatkaa suunnittelevat ovat miettineet tai millaisia suosituksia tai kokemuksia olette mahdollisesti saaneet? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti