Sivut

torstai 6. elokuuta 2015

Pukumetsästys

Olin aiemmin päättänyt, että alan etsimään hääpukua vasta loppuvuodesta, mutta olen jo nyt  koukussa mekkojen nettiselailuun. Haluaisin melko yksinkertaisen puvun, jossa olisi pitsiä tai helmikirjailuja. Malli saisi olla melko laskeutuva tai puolimerenneitomallia ja siinä saisi olla olkaimet tai hihat. Nuorempana olin varma etten koskaan mene valkoisessa puvussa naimisiin, mutta nyt se tuntuu kaikista luonnollisimmalta ratkaisulta. Liityin pari viikkoa sitten kahteen hääkirpputori-ryhmään Facebookissa ja olenkin siitä lähtien seuraillut lähes päivittäin myyntiin tulleita pukuja. Syksy olisi varmasti paras aika ostaa hääpuku, mutta sitten pitäisi pysyä samoissa mitoissa vuoden ajan. Toki korjausompelulla saisi varmasti muokattua pukua, jos muutos ei olisi aivan valtava (tuskin!).

Harkitsin pitkään puvun teettämistä, mutta siihen on varattava enemmän aikaa kuin osasin aavistaa. Parhailla ompelijoilla tuntuu olevan kalenterit täynnä vähintään puolivuotta eteenpäin, joten jahkailulle ei olisi aikaa. Olen myös melko varma, että ensi vuonna pukumakuni on muuttunut. Vaikka teettäminen onkin kalliimpaa kuin valmiin puvun ostaminen, olisi hienoa jos voisi tukea paikallista käsityöyrittäjyyttä. Teetetty puku on myös aina uniikki ja juuri sellainen kuin itse haluaa. Turussa on yritys nimeltä Pukuni, jonka omistaja Saara Toivanen tekee upeita hääpukuja. Hänen tekemät puvut ovat usein tyylikkään yksinkertaisia ja työn jälki todella laadukasta. Luulen kuitenkin, että kiireinen syksy ja välimatka Turkuun luovat ylitsepääsemättömät esteet puvun teettämiselle.
 
Useat pukuliikkeet myyvät vuoden 2015 mallistojaan nyt alennuksella, kun kesäsesonki alkaa olla loppusuoralla. Pakko myöntää, että hiukan harmittaa ettemme edes harkinneet häiden pitämistä talvella. Kesä on suosittua hääaikaa ja viikonloppuja on vain rajoitetusti. Talvihäiden valmistelut olisi varmasti mahdollista aloittaa vasta puolivuotta ennen häitä, kun taas kesähäiden kanssa tuntuu ettei vuosikaan riitä. Onneksi ihmiset (yleensä) käyttävät hääpukuja vain kerran, joten olen varma että ehdin vielä perehtyä pukutarjontaan tarkemmin loppusyksystä.
 
 
 Tämä Rembo Stylingin Denise -puku täyttää melkein kaikki kriteerit, jotka olen asettanut puvulle. Tosin, helma voisi olla vähän merenneitomallinen. Tässä puvussa pidän erityisesti pitsihihoista, avoimesta selästä ja napituksesta. Olen ihastunut pukuihin jossa on nappirivi, mutta luulen että napit on helppo lisätä myös pukuun jossa on vain vetoketju. Kun ensimmäisen kerran aloin googlailemaan hääpukuja ihastuin Pinterestissä vastaan tulleeseen kreikkalaistyyliseen pukuun:
 
 
Onneksi en ehtinyt tilaamaan tätä pukua, koska näin sattumalta kyseisen puvun myynnissä tori.fissä. Puvun myyjä oli ilmeisesti ihastunut pukuun myös internetin ihmeellisessä maailmassa ja tilannut sen pahaa aavistamatta. Puku ei todellakaan ollut yhtä hieno kuin yllä olevassa kuvassa. Kangas näytti huonolaatuiselta ja yläosan helmikirjailut olivat aika epäsiistit. Myynti-ilmoituksessa myyjä kertoi, että myy netistä ostetun puvun käyttämättömänä, joten olen aika varma että kyseessä on sama puku. Tästä viisastuneena, päätin etten ota riskiä ja ostan puvun sovitettuna Suomesta. Olen netistä lueskellut ihmisten kokemuksia netistä tilatuista puvuista, ja vaikuttaa siltä ettei tilaaminen oikein kannata. Toimitusajat kestävät kauan, puvun palauttaminen voi olla vaikeaa eikä materiaalit ja koot aina täsmää annettujen tietojen kanssa. Pukujen hinnat vaihtelevat todella paljon ja on selvää, että laatu maksaa. En kuitenkaan halua maksaa yli tuhatta euroa "ihan kivasta mekosta" ja siksi aion koluta kaikki kirppariryhmät ennen pukuliikkeen sovitusajan varaamista. Mekkobudjettini on ainoa ruutu Excelissämme, jonka jätimme vielä avoimeksi ;)
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti